Děkujeme za vaši přízeň.

Nejčastější otázky k produktům Nom-Oils. V čem se liší Cool Treska, Neuro Treska a Neurotreska PLUS + ?

Dnes bychom vám rádi odpověděli na několik často kladených dotazů ohledně našich potravních doplňků Cool Treska, Neuro Treska a Neuro Treska PLUS+. Věříme, že tento článek vám pomůže pochopit, jak co nejlépe využít jejich potenciál a zodpoví otázky, které vás nejvíce zajímají.

 Nejprve se podívejme na jednotlivé potravní doplňky a v čem se liší složení a pro koho jsou určené:

 Cool Treska:

  • Směs rybích olejů z tresky a tuňáka obohacená o konopný olej, který obsahuje důležité látky, jež dobře spolupracují s omega-3 mastnými kyselinami, což výrazně zlepšuje jejich účinky.

 Neuro Treska:

  • Cool Treska obohacená o více antioxidantů, rozmarýnový extrakt a odlišný konopný olej s přirozeným obsahem CBD.
  • Je vhodná pro fyzickou podporu nervové soustavy a mozku, správný vývoj dětí, dospělé s psychickou zátěží a starší lidi s neurologickými poruchami.

 Neuro Treska PLUS +:

  • Olej má jiné poměry rybích olejů, především vyšší obsah tuňákového oleje bohatého na DHA, více antioxidantů a speciálně vyvinutý konopný olej s obsahem CBD a CBG, které splňují legislativní limity.
  • Neurotreska PLUS+ je vhodná pro lidi s psychosomatickými problémy, traumaty, postcovidovými stavy nebo problémy po očkování.

Mohu začít užívat Neuro Tresku hned?

Neuro Treska nejlépe funguje, když máte v těle dostatek omega-3 mastných kyselin. Většina lidí však trpí jejich nedostatkem. Pokud jste žádný rybí olej doposud neužívali nebo nemáte-li dostatek omega-3, doporučujeme proto nejprve doplnit omega-3 pomocí Cool Tresky nebo jiného rybího oleje např. Lýsi s vysokým obsahem DHA a až poté začít užívat Neuro Tresku.

Co mám udělat pro doplnění omega-3?

Ideálně byste měli užívat 1-2 lahve Cool Tresky nebo jiného oleje z tresčích jater s vyšším obsahem DHA než EPA. Po dvou lahvích má 99 % lidí dostatečné zásoby omega-3 mastných kyselin.

Proč užívat rybí tuk s omega-3 před Neuro Treskou, když Neuro Treska je rybí tuk?

Neuro Treska není klasický rybí tuk, byť jej obsahuje. Je schopna udržet zásoby omega-3, ale pokud je nemáte, nebude tak účinná. Proto doporučujeme nejprve doplnit zásoby omega-3 jiným rybím tukem, jako je Cool Treska nebo produkty Lýsi.

Kterou Neuro Tresku si mám vybrat?

Obvykle doporučujeme začít s klasickou Neuro Treskou a poté přejít na Neuro Tresku PLUS+.

Jaké je vhodné dávkování Neuro Tresky?

Dávkování pro děti: Začněte s dávkou přibližně 2-3 ml denně a postupně ji navyšujte každý týden až na 5 ml denně. Po 2-3 týdnech sledujte změny a podle potřeby upravte dávkování.

Dávkování pro dospělé: Dospělí mohou začít s dávkou 5 ml denně a v případě potřeby zvýšit na 7-10 ml, v závislosti na psychické zátěži.

Co sledovat při úpravě dávkování u dětí po 3 týdnech?

Sledujte, jak se dítě mění k lepšímu. Pokud se zlepšuje oční kontakt, slovní zásoba, klidnost a pozornost, je dávka ideální. Pokud se nic neděje, zvyšte dávku na 7,5-10 ml. Pokud dítě vykazuje známky únavy, snižte dávku zpět na 3 ml denně.

Kdy užívat oleje Cool Treska, Neuro Treska a Neuro Treska PLUS+?

Načasování není klíčové, hlavní je pravidelnost. Většina uživatelů užívá olej s večeří, ne však později než hodinu před spaním. Dávku můžete rozdělit na ráno a odpoledne/večer. 

S čím kombinovat olej pro lepší vstřebávání?

Na internetu najdete různé rady, jako např. s mlékem, tvarohem, olivovým olejem atp. Nám se osvědčilo hlavně pravidelné užívání bez specifických kombinací.

Mohou se oleje užívat nepřetržitě nebo je vhodné udělat pauzu?

Coolt Tesku a klasické rybí oleje můžete užívat nepřetržitě. U Neuro Tresky a Neuro Tresky PLUS+ je po 4-6 měsících vhodné udělat pauzu a přejít na klasický rybí tuk. U dětí je pauza obvykle kratší, přibližně 4-8 týdnů.  

Dají se reakce u dětí na Neurotresku nějak rozdělit?

Ano, děti lze rozdělit do tří skupin:

Skupina 1: Užívají Neuro Tresku cca 3-5 měsíců, poté přechází na Cool Tresku. Přechod je podmíněn tím, že vývoj dítěte je stabilní a prospívá. Občas, když je hodně nových podnětů, lze jednorázově nasadit Neuro Tresku. Mnoho rodičů ji například podává před Vánocemi, na začátku školního roku nebo během zkouškového období u starších dětí.

Skupina 2: Po 4-6 týdnech od vysazení Neuro Tresky mají propady ve vývoji a je třeba ji znovu nasadit. Užívá se ve vlnách: 3 měsíce Neuro Treska a 1 měsíc cool Treska. Vždy po pauze byste měli pozorovat změnu. 

Skupina 3: Nutné užívat Neuro Tresku každý den bez výjimky. Změna je patrná již několik dní, maximálně po jednom týdnu po vysazení Neuro Tresky. Je zapotřebí myslet na to, že olej potřebuje dítě i na dovolené atp., proto je nutné jej mít neustále s sebou. 

Doufáme, že vám tento článek pomůže lépe porozumět užívání našich produktů. Pokud máte další otázky, neváhejte se na nás obrátit!

Design Shoptak.cz | Platforma Shoptet